Het LT&C plugin beheer abonnement komt voort uit een van de eerste plugin ontwikkelingen waar we in 2016 mee begonnen. Het cursusformat Voortgang Sectie.

Het begon klein en toen groeide het uit….

Het was toen een relatief kleine aanpassing op het standaard cursusformat Onderwerpen, waar we een voortgangradar in maakten. Zo konden cursisten snel zien hoever ze waren in de sectie.

Het was vooral leuk en spannend toen meer en meer klanten van LT&C het cursusformat begonnen te gebruiken en we steeds meer functionaliteiten toevoegden. Zo hebben we bijvoorbeeld het aanpassen van kleuren, een knop om een sectie te openen of activiteiten, keuze tussen wel/geen voortgang en of je een balk of radar wilde gebruiken toegevoegd.

Naast dat we functionaliteiten gingen toevoegen aan het cursusformat, zagen we ook een toename in verzoeken voor andere functionaliteiten.

LT&C en de community

Niet alle verzoeken leidden direct tot een nieuwe plugin. Gelukkig konden we ook veel verzoeken afhandelen door met community ontwikkelaars samen te werken.

Denk bijvoorbeeld aan door klanten gefinancierde aanpassingen in het Theme Essential , de Activiteiten Booking  en Enquête of lokale plugins Course Recompletion en auto group.

Uiteraard gaven we ook een aantal eigen ontwikkelingen terug aan de community, zoals de activiteit Canvasen de blokken Snelnavigatie, Gebruikersfavorieten en Simpel CertificaatOf we namen een plugin over omdat de ontwikkelaar geen tijd meer ervoor had, maar onze klant het nog wel hard nodig had zoals Automatic Enrolment in groups.

Regelmatig krijgen we vragen van de community om plugins over te nemen of de plugins die we lanceerden kosteloos te updaten of te voorzien van nieuwe functionaliteiten. En hoewel ik ook met liefde en plezier alle plugins die we ontwikkelen voor klanten terug zou willen geven aan de community, moesten we helaas beslissen dat dit voor een kleine organisatie als LT&C geen haalbare kaart was.

Daarom hebben we besloten een aantal van onze plugins enkel beschikbaar te stellen aan onze klanten.

LT&C Plugin Beheer Abonnement: hoe houden we het eerlijk…

LTNC Plugin Beheer Abonnement

Initieel betaalde de eerste klant die zijn omgeving wilde upgraden naar een nieuwe versie de kosten om de LT&C plugin te testen en code-aanpassingen te doen om de functionaliteiten te behouden. Maar steeds meer klanten gingen gebruik maken van deze aanpassingen. Wij vonden dat geen eerlijke verhouding.

Daarom besloten we per upgrade een bijdrage te vragen. Maar ja, wat doe je dan met de klanten die elk half jaar willen upgraden? Daarbij wil je ook geen onnodige risico’s lopen door tussen LTS versies de plugin te gaan bijwerken.

Daarnaast hadden wij ook klanten die hun leeromgeving niet hostten bij LT&C’s eigen hostingpartij Rimote, maar bij andere partijen. Vanwege hun processen bleken de plugins van LT&C daar ineens gezien te worden als hun eigen plugins en kwamen ze op omgevingen terecht waar LT&C niets van wist. Dan hadden we ze net zo goed direct op Moodle.org neer kunnen zetten!

Kortom, dit moesten we anders aanpakken. Wij hebben besloten het LT&C Plugin Beheer abonnement op te zetten.

Welke plugins zitten in het LT&C Plugin Beheer Abonnement?

In dit abonnement zitten met name plugins die een hoge organisatie waarde hebben, bijvoorbeeld omdat een proces makkelijker gaat lopen. Denk bijvoorbeeld aan het doorgeven van accreditatie punten naar PE Online/Xaurum. Dan wil je echt de Mijn Accreditatie activiteit gaan gebruiken in je cursussen.

Of je maakt gebruik van de Moodle standaard OATH2 functie om je medewerkers te laten inloggen, maar je wil hebben dat ze vanuit hun dashboard meteen ingelogd zijn en niet eerst op een knop moeten klikken. Dan is de OATH2 Direct weer handig.

We hebben ook een aantal slimme blokken die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld een cursus kunt uitleveren op een extern portaal via een beveiligde URL. Deze is te gebruiken in combinatie met de OATH2 Direct, waardoor je 2 vliegen in 1 klap kan slaan. Authenticatie én Aanmelding!

Maar ook het blok EF Quicklist dat voor managers en cursusaanmakers/-bouwers handig is, omdat je snel een cursus kan vinden. Of wellicht stuur je liever een notificatie naar je cursisten omdat ze nog niet klaar zijn met hun cursus of omdat je periodiek nieuwe content toevoegt.

Ik denk dat ik mijn punt wel gemaakt hebt. In het abonnement zitten nu 10 plugins. En voor elke plugin betaal je jaarlijks een bedrag.

Meer weten? Klik dan op een van de onderstaande knoppen.