De Moodle Trademark regels zijn al jarenlang heel strikt. Om te voorkomen dat bedrijven hun businessmodel bouwen rondom de Open Source Software, zonder bijdrage te leveren aan de community of het project mag je nou eenmaal niet zomaar hun naam gebruiken. Soms lastig, maar begrijpelijk.

Met mijn actieve bijdrage aan de community wilde ik juist wel graag de naam Moodle™ kunnen gebruiken. Ik wilde de naam kunnen gebruiken om de Moodle™ LMS, de community en het project te kunnen promoten en ondersteunen. Ik heb dan ook regelmatig gesprekken gevoerd over de mogelijkheden. Tot voor kort zonder resultaat.

Maar… onlangs is daar verandering in gekomen! In februari deed ik een laatste poging. Enigszins teleurgesteld kreeg ik weer de bevestiging dat een Moodle Partnerschap er niet in zat. Niet vanwege een gebrek aan kennis of kunde rondom het beheren van Moodle™ LMS software, maar ze vonden wel dat er een alternatief moest komen.

En zo gebeurde het dat ik eind april een licentie van Moodle Pty Ltd. ontvangen heb om op persoonlijke titel het Moodle trademark te mogen gebruiken. Dit mag ik op persoonlijke titel met mijn Moodle™Meisje logo, het YouTube-kanaal en als bonus, de Moodle™ MeetUps!

Mijn Social Media accounts en Nieuwsbrief worden dus nog belangrijker als je op de hoogte wilt blijven van de laatste Moodle-ontwikkelingen. Volg je die nog niet? Doe dat dan alsnog!

Hoe ik alles vanaf nu het beste vorm kan geven zal nog een beetje zoeken worden, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ik hier samen met het team een weg in ga vinden.

Mijn klanten zijn een belangrijk onderdeel om deze vorm van community en Moodle LMS Projectondersteuning mogelijk te maken. Daarom bedank ik ook al mijn klanten voor hun steun en vertrouwen in mij en onze missie om dé samenwerkingspartner van Moodlelend Nederland én Vlaanderen te worden.