Wat is Mijn Accreditatie?

Mijn accreditatie is een Moodle Activiteit ontwikkeld door LT&C, speciaal ontworpen om de registratie en rapportage van Permanente Educatie (PE) punten makkelijker te maken. Deze plugin werkt goed samen met PE Online / Xaurum, waardoor professionals eenvoudig en snel hun behaalde punten kunnen beheren en rapporteren. Het online systeem biedt een fijne manier om PE punten te registreren, wat zowel tijd bespaart als de kans op fouten vermindert.

Wat is PE-online?

Kwaliteitsnormen eenvoudig beheren

PE-online is een applicatie ontworpen om de administratieve lasten van het registreren en bijhouden van kwaliteitsnormen te verminderen. Dankzij de ervaren adviseurs van Xaurum biedt PE-online de mogelijkheid om te koppelen met je Learning Management System (LMS).

Voor gebruikers van Moodle LMS heeft LT&C, met behulp van haar klanten, de activiteit “Mijn Accreditatie” ontwikkeld. Met deze module worden behaalde Permanente Educatiepunten automatisch geregistreerd in PE-online, om het beheer van je accreditaties te vereenvoudigen.

Functionaliteiten van de plugin Mijn Accreditatie

De plugin ‘Mijn Accreditatie’ heeft twee hoofdfunctionaliteiten die het proces van PE registratie en rapportage verbeteren:

  1. Registratie van professionals:
    • Binnen een cursus kunnen professionals hun (BIG) registratienummer invoeren.
    • Ze hebben de mogelijkheid om een kwaliteitsregister te kiezen dat van toepassing is op hun vakgebied.
  2. Automatische rapportage van PE punten:
    • Na het succesvol voltooien van de cursus, worden de behaalde PE punten automatisch doorgestuurd naar PE Online / Xaurum, mits de activiteit correct is gekoppeld.
    • Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten bij de handmatige invoer van PE punten. In de moderne wereld geldt: online is online, en met Mijn Accreditatie kunnen professionals hun punten eenvoudig en efficiënt beheren in een digitale omgeving.

Mijn Accreditatie als hulpmiddel voor jouw administratie proces

Actuele kennis en vaardigheden

Professionals moeten hun kennis en vaardigheden actueel houden om hun beroep goed uit te voeren. Organisaties die trainingen aanbieden, doorlopen een administratief proces om PE punten aan deze trainingen te koppelen.

Uitdagingen bij de administratie van trainingen

Het administratieve proces is meer dan alleen het koppelen van punten aan trainingen. Als organisatie ben je ook verantwoordelijk voor het bevestigen of een cursist daadwerkelijk recht heeft op deze punten. Dit is vaak een uitdaging, vooral bij e-learnings, waar directe interactie ontbreekt.

Oplossing van Lesterhuis Training & Consultancy

Ondersteuning van PE punten

Lesterhuis Training & Consultancy (LT&C) heeft, in opdracht van klanten, de Moodle-activiteit “Mijn Accreditatie” ontwikkeld. Deze tool ondersteunt jouw organisatie in het administratieve proces van de registratie van PE punten.

Hoe werkt de module?

  1. Instellen van kwaliteitsregister.
    • Zorg ervoor dat de kwaliteitsregisters bekend zijn in je Moodle-installatie.
  2. Aanmaken van custom profielvelden.
    • Maak aangepaste profielvelden waarin het gekozen register en het registratienummer kunnen worden opgeslagen.
  3. Toevoegen van de activiteit aan een cursus.
    • Voeg de activiteit “Mijn Accreditatie” toe aan de gewenste cursus. Geef duidelijk aan wat de cursusvoltooiingscriteria zijn. Om toegang te krijgen tot deze instellingen, voer uw logingegevens in en druk op inloggen.

Automatisch doorsturen naar PE Online / Xaurum

Instellen van de koppeling

Om de behaalde PE punten automatisch door te sturen naar PE Online/Xaurum, moet de sitebeheerder eerst de koppeling inrichten. Dit is een belangrijke stap om de automatisering mogelijk te maken. Door deze koppeling kun je de PE punten van je team en of ze voldoen aan de vereisten voor herregistratie eenvoudig bijhouden, zonder extra administratieve lasten.

Configuratie door de manager

Na het instellen van de koppeling kun je als manager bepalen welke kwaliteitsregisters automatisch doorgestuurd mogen worden. Let op: niet alle kwaliteitsregisters zijn aangesloten bij PE Online/Xaurum, bijvoorbeeld SKJ. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van welke registers wel zijn aangesloten.

Koppelen van cursussen

Via het beheermenu kun je de cursus koppelen aan een kwaliteitsregister. Vervolgens vul je de volgende gegevens in:

  • Periode: De tijdsperiode waarin de cursus plaatsvindt.
  • PE online registratienummer: Het nummer dat nodig is voor de registratie bij PE Online/Xaurum.
  • Aantal te behalen punten: Het aantal PE punten dat de cursist kan behalen.

Wat gebeurt er vervolgens?

Invullen van gegevens door de cursist

De cursist vindt in de cursus de activiteit “Mijn Accreditatie”. In deze activiteit kan de cursist het volgende aangeven:

  • Accreditatiestatus: Of de persoon geaccrediteerd is.
  • Registratienummer: Het (BIG) registratienummer dat hoort bij het kwaliteitsregister.
  • Kwaliteitsregister: Het register dat hoort bij het persoonlijke (BIG) registratienummer.

Na het invullen worden deze gegevens opgeslagen in het profiel van de cursist. Dit is vooral handig wanneer de cursist later een nieuwe cursus volgt, omdat de cursist de gegevens via deze activiteit kan controleren en bevestigen. Zo kunnen de gegevens eenvoudig worden aangevuld of worden bijgewerkt, via bijvoorbeeld een telefoon of tablet.

Voltooien van de cursus en automatische doorsturing

Wanneer de cursist de cursus voltooid heeft volgens de ingestelde cursusvoltooiingscriteria, worden de PE punten die binnen de periode van voltooiing vallen, automatisch aangeboden aan PE Online/Xaurum*.

Voorwaarden voor automatische doorsturing

Voor het automatisch doorsturen van PE punten moet de koppeling met PE Online/Xaurum door een sitebeheerder correct ingesteld zijn. Zonder deze koppeling is automatische rapportage niet mogelijk.

Veelgestelde vragen

Onze Moodle plugins worden specifiek ontwikkeld voor het Moodle Open Source LMS. We geven geen garantie of ondersteuning bij installatie, gebruik of problemen wanneer deze te wijten zijn aan de Moodle Workplace broncode.

Mijn Accreditatie biedt standaard elke vier uur de registratie aan bij PE Online. De frequentie kan door een sitebeheerder worden aangepast, maar wij adviseren dit niet te doen.

Als een registratie niet verwerkt kan worden, worden de punten opnieuw aangeboden voor een herregistratie. Als organisatie kun je een e-mail ontvangen van de foutlog en/of deze zelf bekijken. Het is ook mogelijk om een notificatie naar de cursist te sturen.

Naast technische redenen, zoals een incorrect ingestelde koppeling, kunnen de volgende situaties zich voordoen:

  • Het kwaliteitsregister is niet bekend bij PE Online.
  • Het (BIG) registratienummer is niet bekend bij PE Online, dit kan komen doordat:
    • de cursist het nummer verkeerd heeft ingevuld;
    • de cursist in het profiel (persoonlijk dossier) bij het aangemelde kwaliteitsregister geen toestemming heeft gegeven voor derden.

Organisaties die e-learning content aanbieden en via PE Online hun registratie- en accreditatieproces willen automatiseren. Klik hier om de lijst van klanten van PE Online in te zien.

Mijn Accreditatie is niet publiekelijk beschikbaar en is alleen af te nemen bij LT&C via ons LT&C Moodle Add-on Beheer Abonnement. Je betaalt een vast bedrag per jaar als tegemoetkoming voor onze onderhouds- en beheerkosten.