Blok Cursus Snelzoeken (EF Quick List) was de allereerste Moodle™ plugin ontwikkeling van Lesterhuis Training & Consultancy. Doel van deze module is te zorgen dat beheerders van leeromgeving vanuit hun startpagina cursussen konden opzoeken, zodat ze er snel naar toe kunnen navigeren.

Waarom een blok Cursus Snelzoeken

Ik schreef hier al eerder een korte blog over, waar ik mij met name richtte op de functionaliteit van het blok Snelzoeken. 

Op het moment dat ik deze vraag van Euroforum kreeg, was ik nog niet zo bewust bezig met het feit dat je dit soort aanpassingen ook kan terugduwen naar de ontwikkelaar zelf. Dus werd het een “fork” van de bestaande module. En daarmee zag EF (kort dus voor Euroforum) Quick List het licht.

Elke keer als het blok weer eens voorbijkomt, doe ik de afweging om het wel of niet alsnog naar de ontwikkelaar door te sturen om het te laten mergen. Maar tot op heden hou ik het toch even af, zodat ik mijn klanten ook een stukje beheer en onderhoud kan garanderen.

Al jaren tevreden klanten, en nu toch een update

Als jaren voldoet het blok aan de wensen en vragen van mijn klanten, tot een paar weken geleden. Toen kreeg ik de vraag van E-learning Made Easy of het ook mogelijk was om de korte naam, de volledige naam én categorie naam van de cursus te tonen.

Nou dacht ik, dat moet niet zo’n probleem zijn, na snel schakelen leverde het ontwikkelteam van Ldesign Media de nieuwe versie op. En ja, je gelooft het niet: zelfs ik als Moodle Meisje heb een bijdrage gedaan aan de broncode waardoor we nu niet 1 nieuw weergave voor tonen van de cursuslijst hebben, maar zelfs twee:

  • Kort naam – Volledige naam – Categorie
  • Volledige naam – Categorie

Inmiddels is de nieuwe versie van deze plugin uitgerold naar alle klanten die het Moodle™ blok Cursus Snelzoeken binnen LT&C Plugin abonnement afnemen.

Bekijk de onderstaande video voor een demo!

Moodle Meisje demo Blok Snelzoeken voor Moodle™ leeromgevingen