In onze blog van 8 juli namen we je al mee in de Moodle LMS 4.5 Roadmap. En naar mate we dichter bij de deadline komen, wordt er steeds meer duidelijk wat we in de nieuwste versie van Moodle kunnen verwachten. 

Laten we snel gaan kijken! 

Subsecties

Subsecties is een item dat al heel lang op de Moodle Roadmap staat. In onze blogs is deze functie dan ook al vaker voorbijgekomen.

Het is iets waar niet alleen wij, maar ook onze klanten en velen uit de community met smart naar uitkijken.

Voor degenen die het nog niet weten: Subsecties is een nieuwe activiteit in Moodle waarmee we een sectie in ‘paragrafen’ kunnen verdelen.

Het idee van subsecties is zeker niet nieuw. We kennen het al binnen cursusformats zoals Collapsed Topics en LTNC Voortgang Sectie Format.

Degenen die geen gebruikmaakten van deze formats, vielen vaak terug op de “Label” (of nu ook Tekst- en Mediazone), maar het nadeel hiervan was dat het niet goed meewerkte in het nieuwe cursusindex menu.

MDL-81765 Add mod_subsection to core

Verbeterde gebruikerservaring in de opdracht activiteit

Naast de toetsactiviteit is de opdrachtactiviteit wellicht een van de meest gebruikte activiteiten in Moodle. Het is dan ook niet zo gek dat verbeteringen in de gebruikerservaring hoog op de Moodle Roadmap staan. In de onderstaande video neemt het Moodle HQ-team je mee in een update.

Notificatie verbeteringen

In de laatste versies van Moodle werden we soms onaangenaam verrast door de notificaties voor het inloggen en de cursusvoltooiing.

Laat je daarom nu alvast bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van notificaties, zodat je op tijd in gesprek kunt gaan met je organisatie.

MDL-79733 Notificatie: Opdracht inleverdatum verlopen.

Ook deze Moodle Roadmap punten komen in Moodle LMS 4.5

Maak jij al veel gebruik van de Moodle LMS-rapportagemodule?

Vanaf Moodle LMS 4.5 kun je een rapport filteren op minuten!

MDL-82331 Support custom report date fulter by minute

Over het algemeen vinden wij als beheerders altijd wel een oplossing, maar het is ook oh zo fijn als er verbeteringen worden doorgevoerd. 

Werk je met Admin presets? 

Als beheerders zien we de interface van de Moodle LMS-rapportagemodule steeds vaker terug. Zo ook op de Admin Preset-pagina, waar je vanaf Moodle LMS 4.5 een filter krijgt.

MDL – 80123 Convert/Improve the admin presets listing page

Beperkt toegang opties wel/niet tonen

Een mooi voorbeeld van de flexibiliteit en schaalbaarheid binnen Moodle. Als sitebeheerder heb je vanaf Moodle 4.5 de mogelijkheid om standaard de “toonoptie” (zichtbaar of verbergen) in te stellen.

MDL-81533 Admin: Availability restriction info default change

De tracker “Bied de mogelijkheid om cohorts in bulk te verwijderen” werd op 6 november 2015 aangemaakt en kreeg 27 stemmen.

Het heeft even geduurd, maar vanaf Moodle LTS 4.5 hebben beheerders de mogelijkheid om cohorts (sitegroepen) in bulk te verwijderen.

MLD-52046 Provide option to bulk delete cohorts

Lees ook...